Jag ska nu berätta vad vi fick höra av gårdagens föreläsare Mimmi.

Under flera år arbetade hon som teamare för Teen Challenge i Lissabon. Hon var med i Operation Joshua, där de hade som uppgift att berätta om Jesus för de prostituerade på gatan. Bland alla människor med tomma blickar, söndriga sprutor och barn som aldrig bytt kläder, träffade hon Fatima. En kvinna som satt fast i svårt drogmissbruk.

De lärde känna varandra. Tiden gick, men Fatima kom inte ifrån drogerna. Istället fylldes sprutorna på -
till slut blev det för mycket, Fatima fick en överdos. När ambulansen kom vägrade sjukvårdarna att ta emot henne för de sa att det inte var någon idé. De lämnade kvar henne på gatan och åkte därifrån. Det här är 2000-talets Europa.

Mimmis man bestämde sig då för att skjutsa in henne i teamets egna bil. När han lyfte upp henne sprack huden, den var helt förstörd av alla droger. Man virade in henne i en filt och lade henne i knät på tre teamare för att sedan köra mot sjukhuset. Väl framme, rusade de in mot sjukhussalarna i hopp om att någon skulle ta sig an kvinnan. Men istället möttes de av avsky och beådrades återigen att åka hem. Hon var smutsig och luktade illa, både av blod, var och avföring. Hennes kläder satt som ett plåster om de öppna såren. Ingen ville ta hand om henne.

Teamarna fick verkligen kämpa för att få hjälp. De fick duscha henne innan läkarna överhuvudtaget ville röra vid henne. Till slut fick hon vård.

Hon blev efter en tid utskriven. Men hon var inte frisk,, läkarna konstaterade att hon hade både hepatit och HIV.

När Fatima fick reda på detta gick hon till Mimmi och frågade om det var sant det som hon i alla år hade talat om för henne på gatan, att gud kan bota sjuka. Svaret hon fick var, Ja, absolut!

En tid senare hörde Fatima av sig och förklarade att läkarna, helt förbluffade, hade friskförklarat henne! De visste inte hur det hade gått till, men de var helt säkra på att hon blivit botade från både hepatiten och den obotliga HIV-smittan.

Det kan inte förklaras med annat än Gud. En gud som älskar oss och är verksam idag, på 2000-talet!

Vad vill du be om? 

1 kommentarer

Erik

18 Dec 2013 17:53

Tack så mycket för detta Paulina! (och tack GUD!)

Svar: roligt att det uppskattas! ja verkligen, det är häftigt att se vad gud kan göra! blir sugen på att ha ett ordentligt KU nu, där man får möta gud "på riktigt":)
Paulina

Kommentera

Publiceras ej